Byggesagkyndig hjælper med energimærke, tilstandsrapport og el-rapport

Det er lovpligtigt at få udarbejdet et energimærke, når du sælger din ejendom. En tilstandsrapport og en el-rapport er derimod et tilbud til dig som køber, så begge parter kender til eventuelle mangler og deres konsekvenser.

Hos Arkitektfirmaet Ole Kjølhede stiller vi en professionel byggesagkyndig til rådighed til at hjælpe med bl.a. tilstandsrapport og energimærke. Vi holder til i Vanløse, hvor vi har mange kunder fra København og hele Nordsjælland.

Tilstandsrapport og energimærke sikrer køber og sælger

En tilstandsrapport er grundlaget for den ejerskifteforsikring, der fritager sælger for det 10-årige ejeransvar – og som sikrer køber, at der er forsikringsdækning for skjulte fejl og mangler.

Et energimærke klassificerer ejendommen fra A til G og indeholder forslag til eventuelle energibesparelser. Energimærket er lovpligtigt ved salg af ejendommen og skal foreligge, inden du sætter ejendommen til salg.

Tilstandsrapport og energimærke udarbejdes af en byggesagkyndig i henhold til huseftersyns- og energimærkningsordningerne.

Vi er uafhængige af ejerskifteforsikringsselskaberne og udarbejder vores rapporter uden hjælp fra indtastere. Vi giver os desuden altid god tid til dialogen med kunden. Det kan virke indviklet at skulle bestille en rapport hos en byggesagkyndig, men vi lover dig, at det ikke er sværere end at bestille flyttemændene.

På boligejer.dk kan du læse mere om din ejendom samt salg og køb. Klik her.

Bestilling og priser for tilstandsrapporter og energimærker

Herunder kan du se priser inkl. bestilling og udarbejdelse:

  • Energimærke, tilstandsrapport og el-rapport – kr. 8.800,00 inkl. moms, myndighedsgebyrer og kørsel
  • Tilstandsrapport og el-rapport – kr. 6.350,00 inkl. moms, myndighedsgebyrer og kørsel

Priserne gælder enfamiliehuse under 250 m2. For enfamiliehuse over 250 m2 udarbejdes individuelle tilbud baseret på ejendommens data.

Bestilt enkeltvis gælder følgende priser:

  • Tilstandsrapport og energimærke – kr. 4.900,- pr. rapport inkl. moms, kørsel og myndighedsgebyrer
  • El-rapport – fra kr. 2.100,- inkl. moms, kørsel og myndighedsgebyr

Ovennævnte priser gælder ikke for flerfamilieejendomme, ideelle anparter og ejerlejligheder med fælles vedligeholdelse. Her udarbejder vi tilbud baseret på ejendommens data.

For sommerhuse under 90 m2 er prisen kr. 3.800,- for tilstandsrapport og kr. 1.800,- for el-rapport. Der udarbejdes ikke energimærke for sommerhuse.

Et energimærke har en meget lang gyldighedsperiode, der er op til 10 år. En tilstandsrapport er kun gældende i 6 måneder. En genbesigtigelse inden for 6 måneder efter udløb af den første rapport koster kr. 3.650,- inkl. moms, kørsel og myndighedsgebyr. Du må gerne udsætte udarbejdelsen af tilstandsrapporten, til der kommer en seriøs køber.​

De såkaldte ”gratis” fornyelser, som ejendomsmæglerne i nogle tilfælde tilbyder, er ikke i overensstemmelse med kravene til den byggesagkyndiges uvildighed, som medfører, at udarbejdelse for og betaling for tilstandsrapporten ikke må være afhængig af, om og hvornår huset sælges.

Tips når du skal sælge eller købe hus

Vi har lidt gode råd, når det kommer til køberrådgivning. Læs også her, hvis du vil forberede energimærkningen og huseftersynet bedst muligt.

Førsynsrapport eller allonge?

En førsynsrapport giver dig mulighed for at udbedre skader på dit hus, inden det skal sælges. Rapporten indeholder tilstandsregistreringen fra tilstandsrapportkladen, men udarbejdes IKKE som en del af huseftersynsordningen. Derfor indeholder den ikke den forbrugerbeskyttelse, som følger af denne ordning. En førsynsrapport er kun en god idé, hvis du langtidsplanlægger salg af dit hus. Hvis du ønsker at udbedre skader efter huset er sat til salg, er rettelsesallongen et tryggere valg. Det sikrer nemlig, at skadeshistorikken er kendt af køber og ejerskifteforsikringsselskab – og at mistanken om ”salgslak” undgås.

Sneallonge?

Sneallonger er en skøn pengemaskine! En tilstandsrapport er ikke meget værd, hvis tag og fundament ikke kan besigtiges pga. snedække. Det vil i den situation altid være nødvendigt med en ekstra besigtigelse, så forbeholdet i tilstandsrapporten kan fjernes. Vi tilbyder altid, at besigtigelsen kan flyttes til en anden dag med mere egnet vejr.

Kontakt en lokal byggesagkyndig for at få en god pris

Men hvad er en byggesagkyndig? Og hvad koster en byggerådgiver? Du kan ringe på telefon: 40 49 14 36 eller sende en mail til: arkitekt@olekjoelhede.dk, hvis du vil høre mere eller har spørgsmål. Det er desuden muligt at bestille et energimærke, en tilstandsrapport og/eller en el-rapport hos en professionel byggesagkyndig. Du kan også benytte nedenstående kontaktformular, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Checkbox


Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Info​

Arkitektfirmaet Ole Kjølhede ApS

CVR: 31061369

Kontakt

Telefon: 21 49 76 67 | 40 49 14 36

E-mail: arkitekt@olekjoelhede.dk